collage 0
De voorbije week was bijzonder. We gingen met ons gezin op vakantie. Niet zomaar een vakantie. We werden ondergedompeld in het Griekse leven. En dat heeft alles te maken met Ares, het petekind van Tom. Zijn moeder – Eef – is de zus van Tom. Zijn vader – Andreas – is een Griek, wiens familie en omgeving we van dichtbij mochten leren kennen.

collage 2

De eerste keer

Voor ons gezin was het de eerste keer dat we écht op reis gingen. Voor het eerst naar het buitenland en dan nog wel met het vliegtuig, de boot én de auto. Onze meisjes beleefden de reis helemaal mee, ze deden geen oog dicht! Enkel tijdens het laatste stukje in de auto vielen ze in slaap. Gelukkig waren ze allebei heel flink en is dit zeker voor herhaling vatbaar 😉

collage 1
De gastvrijheid

We logeerden bij de ouders van Andreas. Zij beschikken over een gastverblijf aan hun woning dat groot genoeg is voor ons gezin. De oma en opa van Ares legden ons een hele week in de watten. Oma stond uren in de keuken om ons de lekkerste Griekse maaltijden te serveren en opa genoot van de tijd met zijn kleinzoon en ook met onze dochters klikte het meteen! Als afscheidscadeau gaven ze ons een pot zelfgeplukte oregano mee.

collage 3
De omgeving

Andreas is opgegroeid in Nafpaktos en kent de omgeving als zijn broekzak. Hij nam ons elke dag mee naar de mooiste plekjes van de streek. Hij toonde ons de plaatsen waar je als gewone toerist nooit zou komen!

collage 4

Zusterliefde

Deze vakantie is mij ook opgevallen hoe goed Lola en Susan het met elkaar kunnen vinden. Nu ze ouder worden, valt het leeftijdsverschil steeds minder op en kunnen ze echt mooi samenspelen! Natuurlijk maken ze wel eens ruzie, maar dat zijn ze gelukkig snel weer vergeten.

collage 5
Relaxen

Een weekje offline + zon, zee en strand = heerlijk relaxen!
En relaxen dat is voor mij boekskes lezen, cocktails drinken en in de zee zwemmen!

collage 6
Gezinsgeluk

Ook als gezin genoten we van deze reis. De onverdeelde aandacht van mama en papa was voor de meisjes zalig! En dankzij tante Eef en nonkel Andreas konden we er ook eens een avondje tussenuit voor een etentje met ons twee 😉