Is het een vorm van beroepsmisvorming? Ik weet het niet… Wat ik wel weet, is dat hier mondjesmaat steeds meer schoolspullen ons interieur binnen sluipen.  Niet zomaar schoolspullen, het zijn retrostukken die al dateren van voor mijn eigen schooltijd:

collage-2

Wandplaten

De linkse poster vond ik een tijdje geleden in Expo 58. De landkaart rechts is ondertussen een klassieker in heel wat interieurs, maar deze is nog een échte authentieke die Tom zijn papa voor ons meebracht. De lamp boven de landkaart is eigenlijk een staande lamp van Ikea die wij omtoverden tot hanglamp.

collage-3

Potlodendoos

Dit mooie metalen doosje kreeg ik ooit van mijn mama cadeau. Het doet nu dienst voor de kleurpotloden van de meisjes en ik vind hem alsmaar mooier worden!

collage-1

Banken en stoelen

De linkse stoeltjes zijn afgedankte kleuterstoeltjes van bij ons op school die wel een tweede leven verdienden, vond ik! Ik schilderde er een driehoekje op voor een frisse toets. De rechtse retro schoolbank konden we via via op de kop tikken.

20160905_165815

Telraam

Dit telraam is natuurlijk leuk om te leren tellen, maar ik vind het ook mooi als decoratie op de kinderkamer.

Met al dat leerrijk materiaal in huis kan het niet anders dan dat onze kinderen genieën worden… 😉