WP_20150203_19_16_09_Pro

Het begon allemaal bij de geboorte van Susan… We gebruikten het boekje van Caroline Ellerbeck (rechts op de foto) als inspiratie voor ons geboortekaartje. Sindsdien ben ik helemaal verliefd op dit oeroude sprookje. Om in het sprookjesthema te blijven, gaven we als babygeschenkje voor de kinderen een mini-sprookjesboekje. In het midden zie je het mini-boekje van Roodkapje.

We kregen ook heel wat kraamcadeaus in het ‘Roodkapje-thema’. Hier zie je de leukste:

WP_20150203_19_17_28_Pro

Prentenboeken

Links zie je een prentenboek met kijkdoos. (uitgeverij De Fontein). In het begin was vooral Lola heel geïnteresseerd door het kijkgaatje aan het piepen, maar nu Susan wat ouder is, vindt ook zij het super om de geheimen van de doos te ontdekken!
Rechts een pyjama-boekje van Roodkapje (uitgeverij Parasol). Het is een retroprentenboek in een aaibaar kaftje. Zoals de naam ook doet vermoeden, ideaal voor het slapengaan.

WP_20150203_19_23_39_Pro

Babyspeelgoed

Ebulobo heeft ook een hele reeks babyspeelgoed in thema Roodkapje uitgebracht. Wij kregen deze mooie speelmat en het grappige knisperboekje cadeau. Als je ze van dichtbij gaat bekijken, zitten ze vol leuke verrassingen, een aanrader!

collage roodkapje 1

Handpop 3 in 1

Deze leuke handpop van Lilliputiens is ook één van mijn favorieten. De magische pop omvat de drie hoofdpersonages van het sprookje: Roodkapje, grootmoe en de boze wolf. Maar als je goed kijkt, kan je ook de jager terugvinden (aan de buik van de wolf). Alle details van het verhaal kan je ontdekken, zoals het wandelpad in het bos en het mandje van Roodkapje mét lekkers voor grootmoe.

Voor de babyborrel van Susan maakten we een roodkapjescape voor Lola. Zo mocht ze met haar mandje koekjes uitdelen aan de gasten. Maar zoals je ziet op de foto, hield ze zich vooral bezig met zichzelf te voorzien 😉

_DSC0832 (1)