Cadeautjes overload

De feestdagen, dat staat meestal gelijk aan massa’s cadeautjes, gewenst of niet gewenst. Dankzij Lijstjestijd kregen we gelukkig wel ongeveer wat we wilden en belandden er geen cadeautjes achteraan in de kast.

Ook wij moesten op zoek naar een geschikt cadeau voor onze kroost. Want de oudste twee zeggen een nieuwjaarsbrief op waar ze toch graag een mooi cadeau voor in de plaats krijgen 😉
We deinzen er niet voor terug om eens een praktisch cadeau te geven, maar daarnaast blijft het natuurlijk leuk om speelgoed te geven. We kozen dit jaar voor Smartgames.

Smart…wat?

Smartgames zijn spelletjes waarmee kinderen spelend leren,  zo dragen ze bij tot de ontwikkeling. Kinderen kunnen tijdens het spelen cognitieve, sociale en talige vaardigheden aanleren en op die manier meer zelfvertrouwen krijgen.

Smartgames bestaan er in alle vormen, maten en voor elke leeftijd! We gingen op zoek naar drie geschikte games voor elk van onze kinderen:

#1 Voor Pim: my first tractor

Omdat Pim tegenwoordig helemaal in de ban is van dieren en auto’s leek deze traktorset ons wel leuk voor hem! Smartmax is eigenlijk een onderdeel van Smartgames. Het is kleurrijk en veilig magnetisch constructiespeelgoed voor jonge kinderen. Onze Pim had vrij snel door hoe het moest en hij vindt het heel leuk om er mee te spelen en experimenteren!

#2 Voor Susan: Squirrels go nuts

Bij dit spel moeten de kinderen de eekhoorntjes helpen hun nootjes te verzamelen voor de winter. In het bijhorende boekje zitten 60 opdrachten die de kinderen kunnen uitvoeren. Van heel eenvoudig tot supermoeilijk. Ik dacht dat dit misschien nog iets te hoog gegrepen was voor Susan, maar eens ze de techniek doorhad, was ze niet meer te stoppen!

#3 Voor Lola: Cube Puzzler Pro

Deze kubus bevat zes balvormige puzzelstukken waarmee je oneindig veel constructies kan maken. Om eerlijk te zijn, vind ik deze Smartgame zelf al behoorlijk moeilijk. Maar Lola vindt het geweldig leuk om te zoeken en puzzelen tot ze de oplossing gevonden heeft. Voor haar een uitdaging, voor mij al vrij snel frustratie… Ik kan dus nog wat leren van mijn dochter, haha!

Hebben jouw kinderen ook Smartgames? Wat is hun favoriet? Hier is het alvast een schot in de roos, zoals je kan zien op de sfeerbeelden 🙂