Afgelopen zaterdag konden we nog eens genieten van een (zeldzame) lege zaterdag. Hoewel ik dol ben op uitstapjes en activiteiten, hou ik ook wel eens van zo’n dag zonder plannen. En zeker na een avondje (iets te veel) wijn proeven, komt een slow saturday goed uit 😉

Op zo’n lege zaterdag doen we alleen maar dingen die we leuk vinden: rustig de krant lezen, spelletjes spelen, met vrienden afspreken, wandelen of fietsen… Maar er is toch één ding, dat we ondertussen alle vijf heel plezant vinden: samen koken!

Tom houdt ervan om een beetje te experimenteren in de keuken, en de kinderen zijn met plezier zijn hulpkok! En ik? Ik geniet van het tafereel en offer mij op om hun maaksels te proeven 😉

Omdat Susan binnenkort trakteert voor haar verjaardag op school wilde Tom graag eens zelf donuts proberen maken en als avondmaal stond er platbroodpizza op het menu. We ontdekten de platbroodpizza al een tijdje geleden dankzij een het platbroodrecept van HelloFresh. Maar deze keer wilden we ook het platbrood eens zelf maken. Onze kinderen vinden het superleuk om met deeg aan de slag te gaan en het recept is heel eenvoudig met slechts vier ingrediënten die je altijd in huis hebt!

Het recept voor het platbrood vond Tom op de blog van Eef kookt zo. Het beleggen van de pizza deed iedereen naar eigen believen . Mijn favoriet is buffelmozarella, parmaham, courgette en rucola, m m mmm!

Ook bij de donuts konden de kinderen helpen versieren… en proeven natuurlijk 😉 Het recept vond Tom bij Dagelijkse Kost.

Kook jij wel eens samen met de kinderen? Wat is jouw favoriete recept om samen te koken?