piggie

De nieuwjaarsfeestjes zijn achter de rug en dat betekent dat de spaarpotten tot aan de rand gevuld zijn. Want ook onze meisjes krijgen al zakgeld cadeau. Maar wat doe je er als ouder mee?

Enkele maanden geleden hebben we voor Lola en Susan een zichtrekening geopend. Zo kunnen we op tijd en stond die spaarpotten eens leegmaken. Als ze later voor iets groots willen sparen, kunnen ze dit geld er ook voor gebruiken. Maar we hebben niet graag veel geld in huis en nu staat het veilig op de bank.

Voor hun eerste verjaardag kregen onze meisjes ook een spaarrekening cadeau. Deze rekening beheren wij volledig en we storten er maandelijks een vast bedrag op. Op hun achttiende verjaardag zal dit geld vrijkomen en beslissen wij wat er mee gebeurt. Of we laten het nog even vaststaan of we gebruiken het geld voor hun studies of …  Dat zal van de situatie afhangen, maar ik hoop van harte dat we het kunnen meegeven als ze het nest uitvliegen als duwtje in de rug.
Gek dat we daar nu al aan denken, maar het geeft ons én onze dochters toch een beetje financiële zekerheid.
Geld is altijd een gevoelig thema, maar toch wel interessant om eens te horen hoe het er in andere gezinnen aan toe gaat. Daarom mijn vraag: sparen jullie al voor de kinderen? Wat doen jullie met de centjes die ze krijgen voor een verjaardag of nieuwjaar?

CHUCKFAMILY - 10 originele spaarpotten

Wie een antwoord geeft op deze vraag, maakt bovendien kans op één van de spaarpotten van de CHUCKFAMILY. Ze zijn ontworpen door Wim De Prez, een vrolijke kunstenaar uit Deurle. Hij maakte deze 10 originele en kleurrijke spaarpotten met een hoekje af. Het leuke is dat elke spaarpot ook een eigen karaktertje heeft, zo kan je een spaarpot kiezen die écht bij jouw kind past!

Deelnemen aan de wedstrijd kan tot en met zondag (31/01/’16) en maandag (1/02/’16) maak ik de winnaar bekend!