Ik heb een zwak voor kartonnen speelgoed. Het is eenvoudig, mooi en het stimuleert de verbeelding van kinderen. Een kind heeft niet veel nodig om een verhaal te verzinnen en zich helemaal in te leven. Een gewone kartonnen doos zorgt meestal al voor uren speelplezier. Maar het oog wil ook wat, dus ben ik blij dat er tegenwoordig heel wat mooi kartonnen speelgoed te vinden is. Hieronder zie je mijn top 3:

collage karton

#3 Een huisje van karton – Studio Roof

Dit kartonnen huisje zit vol deurtjes, klepjes en luikjes. De kinderen vinden het super om er poppetjes achter te verstoppen en ermee te spelen.

#2 Een winkel van karton – Ikea

Dit winkeltje is al vanalles geweest: snoepkraam, fruitkraam, ijsjeskraam, speelgoedkraam, … Bij mooi weer staat het buiten, bij slecht weer in de veranda. Het is lekker licht, dus je kan het heel eenvoudig verplaatsen. Er zijn ook handige kastjes en schabben om de winkel van een voorraad te voorzien. Vooraan kan je ook zelf een bordje insteken met de naam van de winkel, echt een topper!

#1 Een vliegtuig van karton – Mister Tody

Onlangs ontdekte ik Mister Tody, zij gaan nog een stapje verder met het kartonnen speelgoed. Ze ontwerpen speelgoed waar de kinderen ook echt in kunnen zitten! Zo kunnen kinderen vliegen, rijden of varen met hun kartonnen voertuig. Wij kozen voor een meisjesvliegtuig. We kregen een leuk kartonnen pakketje toegestuurd en het werd al gauw duidelijk dat we eerst even de handen uit te mouwen moesten steken. Maar gelukkig had ik de hulp van Lola én het stappenplan. Op 10 minuten tijd hadden we het ding in elkaar gestoken. En ik moet zeggen: dat gaf voldoening én mijn dochter was onder de indruk!

collage tody 1

Lola maakte meteen een reisje door ons huis met haar nieuwe vliegtuig. En toen Susan het mooie vliegtuig zag, wou ze dat ook graag even testen 😉 Voor haar zijn de riemen van het vliegtuig iets te lang, maar ze vindt het gewoon al leuk om er in te zitten.

collage tody 2

Ben jij ook zo gek op kartonnen speelgoed? Wat is jouw favoriet?