Binnenkort begint de feestmaand december, met Sinterklaas, Kerst en nieuwjaar. Voor veel gezinnen de leukste maand van het jaar. Maar niet voor iedereen… Jammer genoeg leven in ons land 1 op 5 kinderen onder de armoedegrens. Voor deze kinderen is het niet evident dat er elk jaar iets naast hun schoentje staat.

Ik vind het belangrijk dat mijn kinderen weten dat speelgoed geen evidentie is. Hun kasten puilen uit van het speelgoed en ze weten vaak niet met wat ze eerst moeten gaan spelen. Daarom vond ik het een goed moment om samen met hen die speelgoedbakken eens uit te mesten en na te denken of ze dat speelgoed écht nog willen of ze dat ook wel aan de arme kindjes kunnen geven.

Ik zag het heel rooskleurig: we zouden samen de speelgoedbakken uitkuisen en mijn kinderen zouden minstens de helft van hun speelgoed opzij leggen.
De realiteit was net iets anders… Toen we begonnen met het uitladen van de speelgoedbakken vonden ze het heel moeilijk om afstand te nemen van hun speelgoed. Integendeel, ze herontdekten al dat oude speelgoed opnieuw! Na veel overleg kregen we toch één curverbox gevuld met speelgoed dat weg mocht. Nadien (toen de kinderen in bed lagen) heb ik er stiekem nog wel een curverbox bij gedaan 😉

Met ons oude speelgoed steunen we graag de actie Speelgoed voor elk kind.
Je kan je speelgoed gratis afleveren bij een kariboo! spot in de buurt. Vandaar uit gaat het naar een PostNL-depot, waar het speelgoed gesorteerd en herverdeeld wordt. Partner de Gezinsbond en goede doelen als VZW De Kindervriend en Caritas International zorgen er dan weer voor dat het juiste cadeautje bij het juiste gezin en kind terecht komt.

Een prachtig initiatief dat wij graag steunen!
Doen jullie ook mee?