Met twee dochters in huis wordt er hier wel wat aandacht aan ‘haar’ besteed. Susan zou het liefst ‘haar zoals papa’ hebben, maar dat vind ik een brug te ver… (wie hem kent, weet dat dat wel héél kort is 😉 ) Daarom kreeg zij een halflang ‘stoer’ kapsel. Lola daarentegen droomt van prinsessenhaar, dus die heeft langere lokken (tot halfweg haar rug).

Lange haren vragen iets meer werk en een goede verzorging. We gebruiken hier thuis daarom altijd conditioner en de Tangle Teezer, een gouden tip van onze kapster. Deze haarborstel kunnen kinderen heel snel zelf hanteren en zorgt ervoor dat je pijnloos hun haren kan kammen.

Lola verkiest doorgaans los haar, maar voor school doen we het meestal op een staart. Af en toe probeer ik eens iets nieuws te introduceren, zoals een vlecht, maar dat vindt ze vaak lastig omdat dat zo snel loskomt. Om toch wat variatie in haar ‘haardracht’ te steken, kreeg ze enkele mooie strikjes cadeau van Mimi & Lula.

Om die variatie wat te stimuleren én om haar stilaan zelf haar haar te leren verzorgen, kreeg ze van de Sint ‘haarspeelgoed’ cadeau. De Rapunzel van Play Doh en Poppy van Trolls zorgden hier al voor uren speelplezier. Zelfs Susan vindt het leuk om de haartjes van deze meisjes te verzorgen!

Laat ons hopen dat ik dankzij dit haarspeelgoed met de feestdagen eens iets ‘zot’ met hun haar mag doen 😉