Waarom houden Vanillemeisjes zo van de feestdagen?

Het einde van het jaar nadert, het is donker en koud buiten. En toch houden we van deze tijd van het jaar… Waarom?

WP_20141206_001

1. Kerstboom versieren

Vorige week vertelde ik al hoe leuk ik het vind om de kerstboom te versieren. Ondertussen staat hij hier al te blinken in onze living. Het verliep allemaal wel iets minder romantisch als ik voor ogen had. Het begon al met een gevecht met de lichtjes, die had ik blijkbaar vorig jaar niet zorgvuldig genoeg opgeborgen waardoor ze helemaal in de knoop zaten… Vervolgens dacht ik gezellig met de meisjes de boom te versieren, maar Lola was het na de tweede bal al beu en Susan haalde alles wat ik erin hing er terug uit… De frustratie was dus vrij groot… Maar het resultaat mag er wel wezen, vind je niet?

WP_20141206_16_29_40_Pro

2. Ongegeneerd gigantisch veel eten

Wie mij een beetje kent, weet dat ik ontzettend veel hou van eten. Ik ben nu nog aan het nagenieten van de Sint: die bracht zovéél snoepgoed dat we nog wel enkele weken zoet zijn. Maar de feestdagen betekenen nog méér lekkers: uitgebreid tafelen en genieten van overheerlijke maaltijden. Daarna zet ik dan stiekem de knop van mijn broek open omdat ik besef dat het misschien toch allemaal wat veel was… Zalig toch! 🙂

3. Cadeautjes krijgen en geven

Als ik een cadeau krijg, gedraag ik me weer even als een klein kind. Ik scheur het inpakpapier ongeduldig aan flarden want ik ben zo benieuwd naar wat er inzit. Maar het doet me bijna evenveel deugd om een cadeau aan iemand anders te geven, om te zien hoe die reageert. En omdat ik hier zo van hou, doe ik dit jaar voor het eerst mee aan een leuk concept: ’twitkerst’. Je vult je profiel en je verlanglijstje in en je krijgt zelf ook een lootje van iemand anders. Daarvoor moet je dan een cadeau kopen, het op een leuke manier inpakken en opsturen. Je geeft dus een cadeau aan iemand die je niet kent en je krijgt er ook ééntje! Ik heb ondertussen mijn lootje al ontvangen en heb net mijn geschenkjes ingepakt. Het hele gebeuren is te volgen op twitter (#twitkerst), zo kan je tips geven aan je lootje en je eigen cadeautje op 24 december tonen… spannend!

InstagramCapture_3183636c-13db-4c56-9f1d-fd0e7c8db30a

4. Een nieuwe outfit voor oudejaar

Elke reden is goed voor een nieuwe outfit, dus zeker de feestdagen! Een maand geleden vond ik in Breda mijn feestjurkje bij Sissy-Boy. Ook de meisjes verdienen iets nieuws, maar daarvoor ben ik nog op zoek…

5. Foute kerstliedjes

Hieronder mijn top 5 van foute kerstnummers waar ik vrolijk van word (al geef ik toe dat ik ze na nieuwjaar niet meer wil horen…)

1. Mariah Carey – All I want for Christmas is you
2. Wham – Last Christmas
3. Andy Williams – The most wonderful time of the year
4. Band Aid – Do the know it’s Christmas
5. Urbanus – Een bakske vol met stro

Wat is jullie favoriete kerstnummer?

blanket30fl-w484h484z1-72214-all-i-want-for-christmas-is-you-just-kidding-give-me-wine
http://www.lookhuman.com/design/72214-all-i-want-for-christmas-is-you-just-kidding-give-me-wine