Bike-Printable-Polka-Dots-Blackhttp://www.the36thavenue.com/

Hoe overleef je 2 maanden vakantie thuis met de kinderen?

Eerst en vooral wil ik graag zeggen dat ik besef dat dit eigenlijk een luxeprobleem is. Er zijn ouders die een heel schema moeten opstellen om te zien dat hun kinderen elke dag ergens terecht kunnen. Zij zouden waarschijnlijk wat graag ruilen met mijn luilekkerleventje.

Maar geloof me… zo luilekker is mijn leventje niet. Mijn twee maanden met peuter en kleuter zitten er bijna op. Er waren veel mooie momenten (gelukkig!) maar ook momenten dat ik ze wel eens tegen de muur kon plakken 😉

Hier lees je hoe ik het overleefde:

1. Geen hoge verwachtingen

Ondertussen heb ik geleerd om niet te veel plannen in het huishouden…  Dat zorgt alleen maar voor teleurstelling als het niet gelukt is. Eén ding per dag is genoeg 🙂

2. Bezoekjes

Ik spreek geregeld af met collega’s / vriendinnen die in hetzelfde schuitje zitten. De kinderen vinden het leuk om eens met andere broertjes/zusjes te spelen, het speelgoed is allemaal nieuw en de mama’s kunnen gezellig bijkletsen!

3. 1 x opruimen

Vaak lijkt er hier een bom ontploft, toch weiger ik overdag iets op te ruimen. Twee minuten later ligt  alles weer overhoop en ben ik gefrustreerd omdat mijn moeite voor niets was. Op het einde van de dag, voor de tv aangaat, ruimen we allemaal samen op. Zo kunnen Tom en ik ’s avonds meteen in de zetel ploffen 😉

4. Laissez faire

Kinderen moeten niet altijd gestuurd of geanimeerd worden. Verveling is niet slecht en soms kunnen ze zich met de stomste dingen uren amuseren, een emmertje water of een kartonnen doos bijvoorbeeld.

5. ’s Avonds op zwier

Als ik een lastige dag heb ik gehad, kan het zo’n deugd doen om ’s avonds, als de kinderen in bed liggen, even een terrasje te doen met een vriendin.

6. Eropuit

Kinderboerderij, speeltuin, zwembad, … Allemaal leuke activiteiten die de dagelijkse sleur een beetje doorbreken. Peuters en kleuters worden hier ook heel moe van, met wat geluk slapen ze daarna een uurtje ( of 2 😉 )

7. Hulpjes in huis

Sommige klusjes in huis kan je gerust samen doen met je ukkepuk. Zeker als het mooi weer is, zijn er heel wat mogelijkheden. Alles kan wel een afwasbeurtje gebruiken: auto, fietsen, tuinmeubelen, speelgoed, …

8. Rustdagje

Af en toe eens een kinderloos dagje kan deugd doen. Morgen trekken Tom en ik nog eens naar Pukkelpop… Zoals vroeger… Zalig!