Mama… Wanneer komen oma en opa op bezoek?  Papa… Wanneer vertrekken we naar het zwembad?  Mama… Hoe lang mag ik nog opblijven? Papa… Wanneer mag ik iets kiezen op televisie?

Het is maar een kleine selectie uit vragen die we hier thuis dikwijls horen. Vaak is het moeilijk om er een antwoord op te geven. Want een kleuter kan nu eenmaal nog geen kloklezen… Er zijn wel enkele handige hulpmiddeltjes om kleuters toch dat tijdsbesef te geven:

WP_20151129_13_13_22_Pro

1. Keukenwekkertje

Dit leuke ijsjes-keukenwekkertje (Flying Tiger) heeft al een vaste plaats boven onze tv gekregen. We gebruiken het bijna dagelijks. Niet alleen om af te wisselen wie er een programma mag kiezen op tv, maar ook om aan te geven dat het bijna bedtijd is. Als dat moment is aangebroken, vertel ik rustig dat ik het wekkertje ga zetten en als het wekkertje gaat, zetten we tv af en gaan we naar boven. Doordat ik dit op voorhand aankondig, ontstaat er bijna nooit discussie. Je moet hier natuurlijk consequent zijn. Want als je één keer toegeeft, gaat je kind elke dag proberen om jou om te praten.

collage horloge

2. Het uurwerk

Lola zit in de tweede kleuterklas en kan de getallen tot 12 lezen. Meer is er volgens mij niet nodig om de klok te leren lezen. Dus beginnen we hier al zachtjes aan met enkele beginselen van de klok. Als de grote wijzer op de 12 staat, vertrekken we naar het zwembad. Als de kleine wijzer op de 3 staat, komt oma op bezoek, …

We merken dat Lola steeds meer interesse toont in de klok, dus we waren heel blij met dit leuke cadeau van Lucardi. Deze juwelier heeft een uitgebreide kindercollectie. Niet alleen uurwerken, maar ook ringen, armbandjes en kettingen voor échte prinsessenmeisjes. Ook aan de jongens is gedacht, zij kunnen kiezen uit een collectie stoere horloges en armbanden.

lucardi

Winactie

Ik mag van Lucardi deze schattige teddybeer en een waardebon van €25 weggeven aan één van mijn lezers!

Wat moet je doen?

  1. Like Vanillemeisjes op Facebook
  2. Laat een reactie achter
  3. Delen = kansen verdubbelen!

Deelnemen kan tot en met vrijdag, zaterdag maak ik de winnaar bekend!