Woensdag bakte ik met de meisjes koekjes. Het werden hartjeskoekjes, vroege valentijnskoekjes zeg maar. Want hier is het élke dag Valentijn … ahum … 😉 Tom was er in ieder geval blij mee want je weet wel, de liefde van de man gaat door de maag.

We zijn dit jaar 10 jaar samen, Tom en ik. Een derde van mijn leven breng ik al met hem door, best gek! Is onze liefde voor altijd? Dat weet niemand… Al hoop ik het van harte!
Zijn wij het perfecte koppel? Bijlange niet… Maar we hebben zo onze principes en die werken wel om het vol te houden:

#1 Gun elkaar vrije tijd

Onze gouden nummer één regel: gun elkaar vrije tijd! Tijd is schaars, zeker in een gezin met jonge kinderen. Toch vinden wij het belangrijk dat ieder zijn eigen ding kan blijven doen. Voetbal, een etentje met vriendinnen, een festival, een dagje shoppen, … We gunnen het elkaar van harte.

#2 Verwacht niet te veel

Het leven is geen romantische komedie. Gelukkig zijn we allebei een beetje hetzelfde: vrij nuchter en niet zo romantisch aangelegd… Geen etentjes bij kaarslicht, geen rozenblaadjes in ons bad of geen zeemzoete liefdesbriefjes in elkaars brooddoos. Gewoon is al goed genoeg. Tom die op zondagochtend voor mij eitjes bakt met de meisjes, dat is romantiek 🙂

#3 Vorm een team

Wij zijn een team: we voeden samen op en runnen samen het huishouden. We willen elkaar niet tegenwerken, maar samenwerken. Soms proberen die kleine bengels hier in huis wel eens tussen ons in te komen of ons tegen elkaar op te zetten, maar ze krijgen ons niet klein 😉

#4 Plan dates in

Toen ik zwanger was van Lola was ons voornemen om elke maand een date in te plannen. Ondertussen zijn we bijna zes jaar verder en dat plannetje is wel wat mislukt. We doen het sporadisch eens: een etentje met z’n twee, maar het is minder dan maandelijks… Eén keer per jaar trekken we er wel eens voor een weekendje op uit en dat doet steeds weer deugd!

#5 Lach veel

Het leven is al serieus genoeg. Thuis mag er wel wat gelachen worden! Bijvoorbeeld met hormonenopstootjes als deze 😉