Toen ik een tijdje geleden een uitnodiging voor Springtij in mijn mailbox kreeg, twijfelde ik even… Zou het in mijn toestand nog lukken om een dagje naar Oostende te rijden met de kinderen…?

Maar omdat het programma er zo leuk uitzag, vroeg ik hulp aan oma en opa. Gelukkig waren ook zij enthousiast en zo kwam het dat we gisteren toch een dagje naar zee gingen.

Springtij is een cultuurfestival in Oostende voor kinderen . Het programma bevat theater, creatieve workshops, leuke shows, (voor)lezen en een tekenfestival, maar ook strandsporten en een paaseierenraap.

Op hun website vind je een handig overzicht van alle activiteiten die je kan ordenen op datum en/of leeftijd. Zo koos ik er drie activiteiten uit:

#1 De prikkelkamer – Mu.zee 

Een kamer vol opdrachten en doe-activiteiten die je kinderen aanzetten om creatief bezig te zijn. Susan vond het heerlijk om zich te verkleden terwijl Lola liever een mooie krijttekening maakte op de balken.

#2 Zoek, match en scoor – Mu.zee

Bij onze aankomst in het Mu.zee kregen we een leuk speurboekje met opdrachten voor de kinderen. Mijn kinderen zijn helaas nog niet zo’n kunstliefhebbers en hadden het al snel gehad… Gelukkig voor hen is moeder slecht te been en maakten we er een blitsbezoek van. Aan het einde mochten ze elk een eigen stempel ontwerpen en dat was wel een succes! Zeker toen ze hoorden dat er prijs te winnen viel! Ze deden elk hun uiterste best om een mooie stempel te ontwerpen.

#3 Tutti timbri muziekspeeltuin – CC De Grote Post

In de tutti timbri muziekspeeltuin stond een mooie verzameling van handgemaakte houten muziekinstrumenten. De kinderen mochten een parcours volgen waarbij ze onderweg allerlei instrumenten tegenkwamen die ze naar hartenlust mochten uittesten. Deze muziekspeeltuin was echt op kleutermaat: niet te groot en er heerste een rustige sfeer. Zo konden de kinderen ongedwongen experimenteren met materialen en klanken.

Natuurlijk kan je niet naar zee gaan zonder even langs het strand te passeren. Ik had gehoopt op een zacht lentezonnetje, maar het was fris en bewolkt… De kinderen trokken er zich niets van aan en maakten met veel plezier een zandkasteel!