sahara

We gingen vorige week op lang weekend naar Lommel. Deze stad noemt zichzelf ‘de kindvriendelijkste stad’ en dat kunnen wij alleen maar beamen! We hadden natuurlijk ook ontzettend veel geluk met het weer, dat gaf ons een écht vakantiegevoel.

Heb je ook zin in een gezinsuitstap richting Lommel? Kijk dan mee naar onze drie hotspots:

uitkijktoren

#1 De Sahara

Een Sahara in Limburg? Ik wist tot voor kort ook niet dat het kon. Maar toen ik het helderblauwe meer zag, omgeven door een woestijn van zand viel mijn mond open. Terwijl de kinderen spelen in het zand en het water, kunnen mama en papa relaxen op het strand met een adembenemend uitzicht.

Dat uitzicht kan je ook bekijken van op een bijzondere plek: de uitkijktoren! Deze toren van maar liefst 30m hoog zorgt ervoor dat je een indrukwekkend zicht hebt op de Lommelse omgeving. Je moet er wel wat trappen voor beklimmen, maar het loont zeker en vast de moeite!

bosland

#2 Schattenzoektocht in Bosland

Het bos rondom de Sahara is omgetoverd tot een echt speelbos. De kinderen worden uitgedaagd door allerlei natuurlijke speelelementen. Je kan ook nog een stapje verder gaan en samen met kapitein Korrel op schattenzoektocht gaan. Meer info vind je hier.

Nog een leuk extraatje: vlakbij het bosland is een gratis speeltuin ‘Dolfijn’ met terras 😉

stadsspel

#3 Digitaal kinderstadsspel

Wil je graag de stad intrekken met de kinderen? Download dan zeker de Kinderschat app! Met dit interactieve spel volg je een parcours door de stad en kunnen de kinderen opdrachten uitvoeren en spelletjes spelen.

Zoek je nog meer tips? Bezoek dan de website van Toerisme Lommel.