Ik vertelde jullie eerder al dat Tom me een citytripje naar Utrecht cadeau deed. En het leuke was dat ik helemaal niet lang hoefde te wachten, want we vertrokken drie dagen later al! Alles was geregeld, van het hotel tot de babysitters.
Voor ons vertrek deed ik nog snel een oproep naar leuke plekjes in Utrecht. Ik kreeg (vooral via Instagram) heel wat adresjes van jullie, zo ook van Nicolette. Omdat zij zelf in Utrecht woont, kon zij ons heel wat concrete tips geven, bedankt! En lang leve sociale media 😉

Tom had er bewust voor gekozen om van woensdag tot vrijdag te gaan, zo was het toch iets rustiger in de stad. Hier een kort verslagje van onze trip naar Utrecht:

Slapen

Overnachten deden we in het Eye Hotel, een gezellig hotel in het centrum van Utrecht. Onze kamer was stijlvol ingericht en ook het ontbijt was een topper!

Eten en drinken

Utrecht barst van de hippe koffiebars en leuke lunchplekjes. Deze foto is genomen bij GYS, waar we bij aankomst lunchten. Verder dronken we smoothies bij Hooi, gingen we burgers eten bij Meneer Smakers en proefden we koekjes in De koekfabriek. De laatste avond gingen we dineren in De Rechtbank, waar de menu van de chef heel lekker was!

Shoppen

De grote winkelstraten lieten we aan ons voorbijgaan omdat we de meeste winkels daarvan ook wel in België vinden (lees: Zara, H&M, …) We richtten ons meer op de zijstraatjes waar we iets kleinere winkeltjes vonden met unieke producten of waar het gewoon leuk was om eens rond te kijken. De foto hierboven is genomen in Zinin, een gezellig winkeltje waar alles draait rond de eettafel. Je vindt er tafelkleden, servies, brooddozen, maar ook chocolade, thee en confituur. Van de huiselijke sfeer in de winkel en alle kleurrijke spullen word je op slag vrolijk!

Atelier Ohlala

Het kleinste maar fijnste winkeltje van Utrecht was zonder twijfel Atelier Ohlala. Je vindt er accessoires, cadeautjes en zelfontworpen postkaarten. Ik maakte er een praatje met de lieve stagiaire, die met veel passie over haar werkplek vertelde.

Comma

Vlak voor we huiswaarts keerden, deden we nog één kleine tussenstop bij Comma. Deze gloednieuwe conceptstore ligt iets buiten het centrum van Utrecht, maar is zeker een bezoekje waard! “Een winkel vol kleine winkeltjes”, zo omschrijft Sylvia zelf het concept van haar nieuwe shop. Ze werkt hiervoor samen met een heleboel kleine ondernemers die een webshop hebben of handgemaakte spullen verkopen. In haar shop vind je juwelen, handtassen, kaarsen, speelgoed en kan je bovendien ook workshops volgen!

Meer?

Plan je zelf ook een bezoek aan Utrecht? En heb je, net als ik, een zwak voor originele concept stores? Ga dan zeker ook eens langs bij Mooi en Belle, Live Today, Rachmaninoff, Bij den Dom, en Hutspot.
Neem zeker ook de tijd om gewoon wat rond te hangen in de stad. Het is er heerlijk wandelen in de parken, langs de grachten en in de gezellige steegjes.

Veel plezier 😉