Een tijdje geleden kreeg ik de vraag van Brabantia of ik wou meewerken aan hun ‘Love Nature – campagne’… Ik vroeg me toen af of we daar wel groen genoeg voor zijn… Maar eigenlijk zijn we onbewust groener dan we zelf denken (en volgens mij geldt dat voor veel gezinnen).
Dit zijn de redenen waarom ik denk dat wij wel milieubewust zijn:
  • We hebben maar één auto
  • Als het even kan, nemen we de (bak)fiets
  • We drinken kraantjeswater
  • Boterhammen nemen we mee in een brooddoos
  • We hebben een mini-moestuin
  • Afval wordt hier gesorteerd: PMD, GFT en P&K
  • We gebruiken de eco-knop van de wasmachine (met water uit de regenput)
  • De was hangen we op aan een droogmolen van Brabantia

Met dat laatste puntje bespaar ik niet alleen heel wat energie, ik steun er ook een mooi project mee. Want voor elke verkochte droogmolen plant Brabantia een boom in de Sahel van Burkina Faso. Zo wil het internationale huishoudmerk, samen met WeForest, de strijd tegen klimaatsverandering steunen.

brabantia

Als je, net als ik, ook graag energie wil uitsparen door je was op te hangen, is het nu een goed moment voor de aankoop van jouw droogmolen. Want jij zorgt er zo voor dat er een boom extra geplant wordt, mooi toch? Het enige wat je hoeft te doen is je registreren op: http://www.brabantia.com/be_nl/love-nature.
Er bestaan verschillende modellen droogmolens. Omdat we niet zo’n grote tuin hebben, kozen wij voor een ophangexemplaar aan de muur. Hij neemt weinig plaats in, je kan hem proper opbergen en hij is heel gebruiksvriendelijk.

collage brabantia