Fietsen… Wij houden er hier thuis wel van!
De meisjes en ik fietsen vooral voor het plezier, maar bij Tom is het zijn woon-werk-verkeer. Lekker gezond én gemakkelijk. Een echte luxe, dat beseffen we!
Lola leerde vorig jaar zelf fietsen en wil dat nu natuurlijk veel oefenen. Wanneer we samen de baan op gaan, maakt mijn moederhart altijd een klein sprongetje. Van angst, maar ook van trots. Het is toch weer een hele stap vooruit naar haar zelfstandigheid.

Nu de winter voor de deur staat, is het minder evident om te fietsen. Het weer zit niet altijd mee én het wordt zo snel donker! Maar dat houdt ons niet tegen om in het weekend zeker nog de fiets te nemen. Voor kleine boodschappen of om naar de speeltuin te rijden. Natuurlijk vergt het iets meer voorbereiding. Dikke jassen en sjaals aan… maar daar houdt het niet bij op!

Wat kan je nog doen om veilig op de fiets te gaan in de winter?

  • Zorg dat de fietslichten werken
  • Controleer of er voldoende reflectoren aan de fiets zitten
  • Draag een fluohesje, dit leuke superheldenmodel vonden we bij Q8
  • Hang eventueel ook aan de boekentas iets reflecterend

Naast een goede zichtbaarheid is het natuurlijk ook van groot belang om een goede fiets te kopen. Een fiets moet goed passen, mag niet te groot of te klein zijn. Daarnaast moet hij ook voorzien zijn van goede banden en remmen.
Wij kozen voor een fiets van het merk Popal, die vind je bij o.a. bij Fietsen op Fietsen.