collage kringloopgeluk

Geluk zit in een klein hoekje…
Dat vond ik in een klein schattig vintage winkeltje vol nostalgie, waar ik enkele pareltjes op de kop tikte. Sommigen voor mezelf, anderen voor Lola en Susan, zie hier mijn 4 retro aankopen:

1. Blikken trommel

Nieuw is niet altijd beter… dat geldt zeker voor deze speelgoedtrommel. Lola kreeg een plastic exemplaar bij haar geboorte. Het ding overleefde de ‘zeer voorzichtige Lola’ probleemloos… Maar toen kwam nummer 2: ‘Susan, de bulldozer’! Alles wat haar pad kruist, gaat eraan! Zo ook de trommel… En toen ik dit blikken trommeltje zag, dacht ik: dit krijgt zelfs Susan niet kapot!

2. Schatkistje

Dit kistje was een cadeautje voor mezelf, ook een beetje een echt schatkistje, want het wordt ons nieuwe muntstukkenpotje. Je weet wel… dat potje dat je altijd nodig hebt als je om 21u ’s avonds ontdekt dat je geen brood meer in huis hebt… Of wanneer de Chiro op zondagmiddag aan de deur staat om snoep te verkopen.

3. Babushka

Iedereen kent ze: die houten popjes die je open maakt en er komt altijd een kleiner exemplaartje tevoorschijn. Ik zag dit imperfect exemplaar en kon het niet laten liggen… Haar mondje staat wat scheef en er ontbreekt een popje maar ach… niemand is perfect, toch?

4. Fabeltjeskrant

‘Hallo meneer de uil, waar brengt u ons naartoe…’
Ik ken het liedje nog volledig uit mijn hoofd, en Lola ondertussen ook!
Ik vind het heerlijk om mijn eigen jeugdsentiment een beetje aan mijn kinderen door te geven. En het is gelukt, want Lola is helemaal weg van meneer de uil. Dus ik denk dat dit een goede tip is voor Sinterklaas 😉

Wie benieuwd is waar ik al dit leuks vond, kan hier een kijkje nemen.