20160701_084650

Binnen enkele weken gaan we voor het eerst écht op vakantie met ons gezin. We reizen naar familie in Griekenland met het vliegtuig. Ik vind het best wel spannend om met z’n vieren te vliegen. Tom en ik vlogen al een paar keer, maar voor onze kinderen is het echt de eerste keer.

Lola mocht van Duifhuizen dit leuke schooltasje van Fjällräven uitkiezen voor volgend schooljaar. Dat zijn alvast minder kopzorgen voor eind augustus 😉 Wil je zelf ook goed voorbereid zijn op het nieuwe schooljaar? Kijk dan zeker eens hier.
Lola vindt haar nieuwe tasje zo mooi dat ze het graag als handbagage wil meenemen in het vliegtuig. Maar wat stop je daar nu in? Ik vroeg aan enkele ervaren mama’s wat we zeker moeten meenemen in de handbagage voor onze kinderen. Zo kwam ik tot deze lijst:

#1 Eten en drinken

Door de strenge reglementering voor vloeistoffen kan je geen drinken meenemen in het vliegtuig. Maar normaal gezien komen ze aan boord voldoende rond met drank.
Eten kan en mag je wel meenemen. Het is handig om enkele kleine, compacte versnaperingen mee te nemen. Ik denk hierbij aan letterkoekjes of rozijntjes. Vooral bij het landen en opstijgen kan kauwen helpen bij pijn in de oren.

#2 Natte en droge doekjes + reservekledij

Als er gegeten en gedronken wordt, is er altijd morsgevaar. Daarom is het handig dat je de nodige doekjes binnen handbereik hebt. Ook reservekledij is dan geen overbodige luxe!

#3 Kleine cadeautjes met speelgoed

Wie aan vliegen denkt, denkt aan lange wachttijden. Om de kinderen dan zoet te houden, is het leuk om wat speelgoed mee te nemen. Kleine nieuwe prulletjes scoren dan het best. En wanneer je ze inpakt als een cadeautje is het dubbele pret 😉

#4 Muziek

Waar worden kinderen echt rustig van? Van muziek! Neem een mp3 speler mee met hun favoriete muziek en ze kunnen lekker wegdromen terwijl ze naar de wolken kijken.

#5 Knuffel en dekentje

Voor het vertrek slapen kinderen meestal moeilijk in omdat ze gespannen zijn voor de reis. Vaak moet je ze dan ’s nachts  al wakker maken om te vertrekken naar de luchthaven. Dat zorgt ervoor dat veel kindjes moe op het vliegtuig stappen. Neem daarom hun favoriete knuffel en dekentje mee en laat ze gezellig een dutje doen!

In theorie klinken al deze tips heel mooi en lijkt vliegen met kleuters een fluitje van een cent! Ik hoop van harte dat ik dat ook zo mag ervaren 😉
Heb jij ervaring met vliegen met kleuters? Wat is jouw ultieme tip?