InstagramCapture_260a9799-d913-4cc8-93ad-be861368e976

Herfst is hét appelseizoen en ook wij kregen een zakje appels cadeau. De éne al wat mooier dan de andere… Maar wat moest ik er mee?
Ik kon er natuurlijk massa’s appelmoes van maken, maar ik ging op zoek naar enkele lekkere appeldessertjes, die ik graag met jullie deel:

appelcollage

#1 Appelkaneelcake met iets extra
Nodig: 200g zachte boter – 200g suiker – 4 eieren – 200g bloem – 2 appels – handje kandijsuiker – kaneel
Aan de slag: Verwarm de oven op 160° – vet de cakevorm in – schil de appels en snij in blokjes – mix de boter, suiker en kaneel – voeg de eieren toe en mix – spatel de bloem eronder – voeg de appels toe – strooi de kandijsuiker erover (dit zorgt voor een krokant korstje!) – zet 70 min. in de oven – Smakelijk!

#2 Appelstoofje
Nodig: 1 appel – 3 eetlepels zachte boter – 3 eetlepels bruine suiker – kaneel – stoofpotje met kaarsjes
Aan de slag: Snij de appel in stukken – doe alles in een stenen kommetje met deksel – steek de kaarsjes onderaan aan – laat je verleiden door de heerlijke geur die zich verspreidt – doe het mengsel op een ijsje of een pannenkoek – Smakelijk!

#3Appelflaplolly’s
Nodig: bladerdeeg – lollystokjes – 1 ei – 1 appel – kaneel – vanillesuiker – boter
Aan de slag: Snij de appel in stukjes – stoof de appel met kaneel en vanillesuiker – rol het bladerdeeg uit en snij de gewenste vormpjes – leg op elk vormpje een lepeltje van het appelmengsel – leg er een tweede vormpje bovenop – duw met een vork de randjes op elkaar – smeer alles in met opgeklopt eigeel – +/-20 min. in de oven op 180 ° – Smakelijk!

Een kleine noot bij #3 : Vervang de plastic stokjes door satéstokjes in de oven, nadien kan je het stokje nog wisselen. Want plastic in de oven is géén goed idee (lees: ik spreek uit ervaring… :s)