Het gaat niet zo goed met mijn voornemen deze maand. Het is voor mij erg moeilijk om 6 tot 8 glazen water per dag te drinken. Ik vergeet er simpelweg aan te denken en dan kom ik ’s avonds tot de conclusie dat ik nog maar 3 of 4 glazen gedronken heb. Daarnaast is het ook maar saai om altijd gewoon water te drinken. Gelukkig kreeg ik wel wat tips van jullie om mijn water te pimpen. Een vriendin van mij had zelfs een heel boek vol leuke receptjes om water een smaakje te geven.

Ik mocht het boek van haar lenen en ging er mee aan de slag. Hier mijn drie favorieten:

  • Sinaasappel + braambessen
  • Komkommer + aardbei + framboos
  • Rood fruit + munt

Als je water op smaak brengt, is het belangrijk om het voldoende lang in de koelkast te laten trekken. Zo hebben de vruchten de tijd om hun smaak af te geven aan het water. Een paar uur tot zelfs een hele nacht is ideaal.
Je kan ook gerust kiezen voor diepvriesfruit. Ik heb altijd een zak rode vruchten in de diepvries zitten. Zo kan ik ten allen tijde mijn water op smaak brengen en het is meteen ook lekker fris!

Verder denk ik dat het ook belangrijk is om ‘water drinken’ meer in te bouwen in mijn dagelijkse routine. Zodat het een gewoonte wordt en ik er niet bewust aan hoef te denken.

Hier een voorbeeldschema dat ik vond op Pinterest:


Bron: http://30daychallengesonline.com/30-day-water-challenge

Hopelijk helpen al deze trucjes om het de tweede helft van de maand beter te doen.
Hoe lukt het bij jullie?