De meest gezellige vakantie van het jaar staat voor de deur: de kerstvakantie! Hebben jullie, tussen het feesten door, zin om een gezinsuitstapje te plannen? Dan is Antwerpen zeker en vast een aanrader! Wij trokken met ons gezin vorig weekend naar de stad om er te proeven van winter in Antwerpen. Hier alvast vijf redenen waarom het de moeite is:

#1 De voetgangerstunnel mÊt kinderanimatie

Omdat parkeren in’t Stad niet altijd een pretje is, parkeren wij ons meestal op linkeroever, om vervolgens door de voetgangerstunnel te wandelen.

Dankzij het Geluidshuis vinden onze kinderen het vanaf nu een feest om door die ellenlange tunnel te lopen. We installeerden thuis alvast de app van het Geluidshuis op onze smartphone en we downloadden het verhaal van “Brieven aan Bijou”. In de tunnel hangen de prenten van het verhaal aan de muur. Terwijl de kinderen er voorbij liepen, konden ze luisteren naar het mooie onderwaterverhaal. En nog voor het ze het beseften, waren we aan het einde van de tunnel!

#2 Het reuzenrad
Deze attractie zie je al van ver staan en spreekt enorm tot de verbeelding. Iedereen was dus heel blij dat we er allemaal inpasten en samen de hoogte in konden. Boven was het berekoud, maar het uitzicht maakte veel goed 😉

#3 Smullen op de kerstmarkt
Na het reuzenrad kwam de heerlijke geur van smoutebollen ons al tegemoet. Die konden we onmogelijk negeren 😉

#4 De schaatsbaan
Nadat we ons krachtvoer op hadden, waren we helemaal klaar voor wat beweging. We wandelden naar de Groenplaats om te gaan schaatsen. Helaas konden Tom en Pim niet mee op de schaatsbaan, maar ze keken wel vanop de zijlijn toe. Lola trekt al goed haar plan op het ijs, maar voor Susan blijven de hulpstukken wel handig 😉

#5 China Lights
Om de dag in schoonheid af te sluiten, mochten de meisjes met oma en opa gaan kijken naar China Light, een mooi lichtspektakel in de Zoo van Antwerpen.
Ondertussen werd het voor Pim echt wel te koud en keerden wij huiswaarts. Maar de meisjes waren heel blij dat ze dit toch nog konden meepikken!