Nog enkele dagen en het eerste trimester van het schooljaar zit erop. Het was pittig, terug beginnen werken met drie kinderen. Die kerstvakantie zal dus zeker en vast deugd doen! Dit weekend knepen we er ook al een dagje tussenuit om te gaan winteren in Oostende.

Heb je in de kerstvakantie nog een dagje vrij en wil je iets leuks doen met de kinderen? Dan is Oostende zeker en vast een goed idee! Ik geef jullie alvast vier redenen waarom deze ‘stad aan zee’ ook in de winter de moeite waard is:

#1 Het huis van de kerstman

Midden op het Wapenplein staat het gezelligste huisje van héél Oostende, namelijk het huis van de Kerstman himself! Wist je trouwens dat zijn baard nóg langer is dan die van Sinterklaas?

Schaatsen in het park

Midden in het Leopoldpark kan je bovenop de vijver lekker schaatsen. Voor onze meisjes was het de eerste keer dat ze op schaatsen stonden dus iedereen was een beetje zenuwachtig. Achteraf gezien was dat nergens voor nodig want al snel hadden ze de smaak te pakken! Voor de beginnende schaatsertjes zijn er trouwens handige hulpmiddelen voorzien zoals de pinguïn bij Susan op de foto (en nonkel Jos natuurlijk 🙂 )

#3 De lichttunnel

Na het schaatsen trokken we richting de Adolf Buylstraat voor de lichtshow. Boven de straat hangt deze winter een spectaculaire lichttunnel. Vooral als het donker wordt, is dat een heel mooi gezicht. Vier keer per dag komen de lichtjes tot leven, dan dansen ze op vrolijke kerstklassiekers (lees: Mariah Carey) en dat bracht ons helemaal in kerstsfeer!

#4 Jilles

Om onze winterse dag af te sluiten, gingen we opwarmen in de hipste burgertent van de zeedijk, Jilles. Lola en Susan ontdekten al gauw hun indrukwekkende kinderhoek waardoor wij rustig konden tafelen.
Leuk weetje voor de papa’s (en mama’s): bij elke burger hoort een passend biertje 😉