eetkamer 9

Mijn vorig project, onze master bedroom, is intussen afgerond. Dat wil zeggen dat ik mag beginnen dromen van een nieuw projectje hier in huis. Het is iets waar ik al een tijdje over fantaseer: een nieuwe eetkamer!

tina_ikea_ 0010

Onze oude eetkamer dateert nog van Tom zijn vrijgezellenperiode en dat is ondertussen bijna 10 jaar geleden. Hij kocht deze set toen bij Ikea, omdat het goedkoop was, zonder veel nadenken. Tijd voor vernieuwing dus!
Het is ook een verantwoorde vernieuwing, want onze stoelen zijn zo versleten dat we bang zijn dat er iemand zal doorzakken. Al lachend zeggen we tegen elkaar: de dag dat dat gebeurt, kopen we nieuwe! Maar ik zou dit gênante moment toch liever vermijden 😉
Ook onze tafel heeft al wat meegemaakt. Er zijn enkele krassen op die we nu verstoppen onder een tafellaken. Hoog tijd voor een nieuwe tafel en stoelen!

eetkamer

Ik heb al een idee in mijn hoofd qua stijl: een licht houten tafel met verschillende zwarte stoelen. De eetstoelen wil ik niet te bombastisch. Ik hou van eenvoudige eetstoelen die tegen een stootje kunnen  ( lees: Susan loopt hier rond 😉 ).
Ik deel graag met jullie mijn online moodboardZoals je zal zien, varieert mijn smaak nogal qua prijs. Er zitten hele dure stukken tussen (die het waarschijnlijk niet zullen halen) en goedkopere modellen. Ik denk dat ik sommige exemplaren zelfs in de kringwinkel kan vinden. Een likje zwarte verf erover en ze mogen zeker aan onze tafel 😉

Hier zijn mijn 5 favoriete stoelen:

eetstoel 8

1. Ikea PS 2012 – € 69.90

Toen ik deze stoel bij Ikea zag, was ik meteen verkocht. Het enige nadeel aan deze stoel is dat je hem niet helemaal onder tafel kan schuiven, hij neemt dus redelijk wat plaats in.

Furniture shoot

2. Muuto Nerd Chair – €349.00

Een hele mooie Deense designstoel die eenvoud en klasse uitstraalt, ik ben verliefd!

eetstoel 2

3. Kringloopgeluk?

Deze stoelen vind je met wat geluk wel in een kringloopwinkel. Op deze foto zijn ze in vrolijke pasteltinten geschilderd. Nu begin ik al te twijfelen of ik wel voor zwart zou gaan 🙂

eetstoel 4

4. House Doctor – €205.00

Nog meer mooie pastelstoelen bij House Doctor, één van mijn favoriete interieurmerken.

eetstoel 7

5. Dille & Kamille – €89.00

Ik vond niet direct terug waar deze leuke stoelen vandaan komen op de foto. Maar ik vind dat ze heel erg op die van Dille & Kamille lijken:

eetstoel 5

Alle foto’s komen van Pinterest.
Welke stoelen vinden jullie het mooist?