Dit weekend werden de winnaars van deze wedstrijd getrakteerd op een dubbele workshop. Zowel de mama’s als de kindjes kregen een workshop op maat.

De kleinsten gingen aan de slag op de kleurrijke zolder van De Groene Duizendpoot. Daar leerden Fien en Daniëlle onze kinderen bewust aan de slag gaan met waardevol kosteloos materiaal. Vanuit ecologisch standpunt geven ze oude spullen een tweede leven.
Voor de gelegenheid maakten ze een Talking Stick. Dit is een eeuwenoud communicatiemiddel van de Indianen. Wie de talking stick vast heeft, mag praten en de anderen luisteren aandachtig. De Indianen gebruikten vooral dierlijke materialen voor de talking stick. Fien en Daniëlle vervingen die door recyclagemateriaal.

Heb je interesse in de workshops van Fien en Daniëlle of wil je hen graag boeken voor een verjaardagsfeestje of evenement? Neem dan zeker een kijkje op hun website, daar vind je alle info!

Terwijl onze kinderen creatief bezig waren, zaten ook wij niet stil. Veerle van Quillet (zoals in ‘ik wil het’) dompelde ons onder in de wereld van het Bullet Journal. Ze gaf ons eerst wat uitleg over de voordelen en gunde ons een blik in haar persoonlijke Bujo. Daarna mochten we zelf aan de slag.

Toen ik naar huis ging, had ik bergen inspiratie en massa’s goesting om er meteen aan te beginnen. En zo kwam het dat ik op een zaterdagavond helemaal wild ging in het handletteren en mijn eerste Bullet Journal een feit werd.

Speciaal voor iedereen die het ook graag wil proberen:

Maak je eigen Bullet Journal in 10 stappen!

#1 Notitieboekje en stiftjes

Hol naar de winkel om een notitieboekje en enkele stiftjes.
Tip: begin met een goedkoop exemplaar want het kan wel eens een valse start zijn…
Als je toch investeert in een duurder exemplaar, let er dan op dat het niet met lijntjes is, maar met dots. Dat zorgt ervoor dat je snel mooi resultaat hebt en dat het tekenen je beter zal vergaan.

#2 Nummeren

Nummer de bladzijden, dit is handig voor stap #3.

#3 Index

Maak een index en hou hiervoor de volgende 4 bladzijden vrij.

#4 Keys

Maak een sleutelpagina om je symbolen te verduidelijken.

#5 Goals

Denk na over je goals: waar wil ik mijn tijd aan besteden, wat vind ik belangrijk? Veerle had voor ons handige pizzastickers voor deze goals, maar je kan ze ook zelf tekenen. Op deze pizza’s kan je laagjes kleuren telkens je werkt aan één van je goals.  Zo krijg je een overzicht per maand en kan je er op toezien dat alles in balans blijft.

#6 Future log

Maak een overzicht per maand waar je todo’s op langere termijn kan inplannen

#7 Een nieuwe maand

  • een maandoverzicht per dag: een soort kalender waar je alle activiteiten op noteert
  • je maanddoelen: wat wil ik deze maand allemaal bereiken?

#8 Daily log

Per dag maak je een overzicht van je activiteiten, todo’s, hersenspinsels, …

#9 Projectpagina’s

Een bepaald project waar je even verder over wil nadenken, verdient een eigen pagina. Vergeet deze items niet te noteren in de index, zo hou je alles overzichtelijk!

#10 Pimp je bujo

Je kan je bujo heel mooi en fancy maken met handlettering en doodles. Hiervoor vind je massa’s inspiratie op Pinterest en Youtube!

Wil je ook graag een Bullet Journal opstarten en heb je wel zin om zo’n workshop te volgen met vriendinnen? Stuur dan een mailtje naar Veerle@quillet.be