20160722_080857

Zappy Ouders vroeg me een tijdje geleden om hun bloggers vriendenboek in te vullen. Deze maand kan je dat lezen in hun magazine:

InstagramCapture_f87ee905-ea3a-4257-a9da-3278ac6829cf

Ik heet …
Tine Van Poeck
Mijn blog vind je op www…..
www.vanillemeisjes.be
Hier schrijf ik over …
Ik schrijf over de avonturen van de Vanillemeisjes, met andere woorden het reilen en zeilen van ons gezin. Ik blog onder andere over opvoeden, DIY, interieur en lifestyle
Ik ben deze blog gestart omdat …
Ik startte deze blog twee jaar geleden tijdens de zomervakantie. We luisterden toen heel veel naar de zomercd van Kapitein Winokio. Op deze cd staat een liedje over ijsjes en vanillemeisjes, vandaar de naam van mijn blog.
Ik volgde al heel wat andere mamabloggers en het leek me leuk om het zelf eens te proberen. Omdat Tom webdesigner is, had ik al snel een eigen website. Bloggen is een intensieve hobby maar ik geniet nu veel meer van de grote en kleine gelukjes van ons gezin.
Ik ben jarig op …
31 december
Dat is niet meteen de leukste dag om te verjaren, maar ik heb wel altijd een groot feest, champagne én vuurwerk!
Mijn beroep is … 
Leerkracht lager onderwijs
Mijn passies …
Ik ben een sociaal beestje dus ik hou er van om in mijn vrije tijd af te spreken met vrienden om samen leuke dingen te doen. Vroeger zat ik in de Chiro en nu gaan we met ons gezin elk jaar koken op kamp. Na school hou ik ervan om een beetje te sporten en natuurlijk is bloggen ook een echte passie geworden 😉

Mijn kinderen …
Ik heb twee dochtertjes. Lola is 4.5 jaar en Susan is bijna 3 jaar.
Hun favoriete speelgoed …
Als ik de kinderen zou loslaten in een speelgoedwinkel zouden ze zich volledig storten op al het roze en plastic speelgoed dat ze tegenkomen, liefst dan nog met héél veel lawaai. En jammer genoeg is dat net het speelgoed waar ik een hekel aan heb.
Ik hou meer van houten, kartonnen en retro speelgoed.
Onze favoriete uitstap gaat naar …
Wij houden van uitstapjes in onze buurt zodat we er met de fiets naartoe kunnen. Daarom 3 leuke uitstapjes in Sint-Niklaas:
1. De ster, een recreatiepark met een grote speeltuin, strand, trampolines, minigolf en nog veel meer!
2. Het wollen hof, een speelse kinderboerderij met een wandelpad, speeltuin én terras!
3. Viva Lola, een kindvriendelijk festival met springkastelen, kapsalon, schminkstand, workshops, poppentheater én muziek.
InstagramCapture_f8e098f0-9d31-49b3-99ac-68f8b286cc70
Hun lievelingsdier …
Lola: konijn
Susan: pinguïn
Hun hobbies …
We vinden het belangrijk dat onze kinderen zo snel mogelijk hun plan kunnen trekken in het water. Niet alleen voor hun veiligheid maar ook voor ons comfort 😉
Daarom gaan we wekelijks naar de zwemles. We doen dit al van toen Lola amper 4 maanden oud was. Al van bij het begin worden de kinderen kopje onder geduwd. Dit gebeurt op een heel speelse manier en onder professionele begeleiding. Naarmate kinderen ouder worden, leren ze inspringen, zich voortbewegen in het water en uiteindelijk zwemmen.
Dit kunnen zij heel goed …
Onze kinderen zijn heel verschillend. Lola is zacht en rustig van aard. Zij kan dan ook heel goed tekenen, kleuren én strijkparelkunstwerkjes maken.
Susan is iets actiever en houdt van buiten spelen: fietsen en voetballen zijn meer haar ding.
20160605_103533

Ik moet heel hard lachen als …
… Lola en Susan een rollenspel spelen. Moedertje en vadertje, doktertje of poppenkast. Ik vind het heerlijk om te zien hoe ze opgaan in hun spel en de grappigste uitspraken doen!
Mijn favoriete kids webshop …
voor de kinderkamer: www.bercadeau.be
voor de kleerkast: www.nextdirect.com
voor leuke hebbedingen: www.lolalifelines.be
Mijn favo kindvriendelijk resto …
Sens Unik, een gezellig, kindvriendelijk restaurant in Antwerpen dat een uniek concept heeft bedacht. Terwijl de ouders rustig tafelen, mogen de kinderen zich amuseren op de speelzolder.
Lievelingskleur …
Groen
Favoriete stad …
Antwerpen en Sint-Niklaas, je moet het niet altijd ver gaan zoeken 😉

20160721_092911