talent 1

Ik kreeg vorige week een mailtje van vtm en ik zag dat het iets met een ‘nieuw programma’ en ‘jong talent’ was. Ik zuchtte eens diep en verwachtte me aan de zoveelste wedstrijd waar kinderen tot het uiterste gedreven worden. Daarna worden ze neergeslagen naar huis gestuurd omdat ze niet naar de volgende ronde mogen… Ik heb dan altijd zo te doen met die dutskes

Maar toen ik de affiche eens goed bekeek, werd ik op slag weer blij. Ik zag in grote letters GEEN talentenjacht en GEEN competitie, gewoon één groot feest. En dat kan ik alleen maar toejuichen!

Kinderen moeten in hun jonge leventje al genoeg presteren. Op school moeten ze goede punten halen, op de voetbal moeten ze een goal scoren, in de turnclub moeten ze hun benen mooi strekken en zo kan ik nog even doorgaan…

Ik ben zeker een voorstander van hobby’s. Maar ik vind dat kinderen in een ongedwongen sfeer moeten kunnen ontdekken wat hun talenten zijn. Vroeger heb ik als kind ook van alles een beetje mogen proeven: muziekschool, tekenschool, korfbal, turnen, … Ik probeerde het allemaal. Maar er was geen enkel talent dat er echt uitsprong, daarom ben ik maar bij de Chiro gebleven 😉

En achteraf gezien is dat misschien nog het mooiste talent: dat van het sociaal zijn. Ik gebruik dat talent elke dag in mijn job en ook daarbuiten!

Maar er zijn vast en zeker kinderen die wel ergens in uitblinken. Dus bij deze een warme oproep voor deze leuke nieuwe show waar alles voor de fun is! Want welk kind wil er niet op tv komen met zijn bijzonder talent?

talent 2