De babyborrel van Pim vorige week was een schot in de roos. Mede dankzij het weer werd het een supergezellige middag met lekkere hapjes en drankjes.
Als thema kozen we voor ananassen, met hun vrolijke kleurtjes staan ze zeker en vast symbool voor de zomer. In Flying Tiger vond ik genoeg ananasdecoratie om ons feest te vullen.
Voor de hapjes kozen we enerzijds de klassiekers als snoep en taart, maar dat werd aangevuld met frisse pasta’s en een sandwichbar. Bij de koffie konden de gepersonaliseerde Pimkoekjes¬†natuurlijk niet ontbreken ūüėČ Gelukkig konden we rekenen op de hulp van familie om al dit lekkers klaar te maken.

Als kers op de taart zorgde Tom voor twee zomerse drankjes, die door iedereen enthousiast onthaald werden. Daarom deelt hij op aanvraag onderaan het recept ūüėČ

 

 #1 Ginger Lemonade

 

Nodig (voor 6 liter):
4 dl verse limoensap – 8 dl sinaasappelsap – 16 dl veenbessensap – 32 dl canada dry –¬†4 sinaasappels –¬†4 limoenen

Aan de slag:
Meng het limoensap met het sinaasappelsap en het veenbessensap in een glazen kom of schenkkan. Giet de ijskoude canada dry erbij en werk af met de sinaasappelschil en ­limoenpartjes. Serveer met ijsblokjes.

 

#2 Roseship Ice Tea

 

Nodig (voor 6 liter):
6 liter water – 12 zakjes rozenbottelthee – 300g honing – 4 sinaasappel (in dunne plakjes gesneden) – 4 paar takjes munt – ijsblokjes

Aan de slag:
Breng het water aan de kook en maak rozenbottelthee. Breng die op smaak met de honing. Laat de thee helemaal afkoelen en giet hem dan in een glazen kom of schenkkan. Voeg de sinaasappel­plakjes en de munt toe. Zet minstens een halfuur in de koelkast. Serveer met ijsblokjes.

Tom vond beide recepten hier