Carnaval komt steeds dichterbij, maar veel verschil maakt dat hier thuis niet. Voor onze kinderen is het elke dag carnaval. Als ze van school thuiskomen, is vaak het eerste wat ze doen hun verkleedkleren aantrekken!
Toen de meisjes van Fun elk een verkleedkostuum mochten uitkiezen, waren ze dan ook meteen laaiend enthousiast. Susan koos in eerste instantie voor een politiepak, maar omdat dat uitverkocht was, nam ze deze Paw Patrol variant. Lola vertrekt volgende week op junglebookweekend met de chiro, dus zij koos voor eenĀ tijgerpak.

Ik vind het niet alleen ongelooflijk schattig om onze meisjes verkleed te zien rondlopen, maar wist je dat het ook goed is voor hun ontwikkeling?

  • Verkleedpartijtjes wakkeren de creativiteit, fantasie en het denkvermogen aan, het stimuleert bijvoorbeeld hun probleemoplossend denken.
  • Door zich te verkleden, leren kinderen zich emotioneel uiten. Ze verplaatsen zich in de situatie van een ander en leren op die manier omgaan met verschillende emoties.
  • Tijdens een rollenspel gaat hun taalontwikkeling er op vooruit.
  • Ook de sociale vaardigheden komen aan bod, zoals bij de rolverdeling: wie is de goeie, wie is de slechte?
  • Tijdens hun toneelspel leren ze ook zorgzaam zijn, denk maar aan de klassieker ‘vadertje en moedertje’ spelen of ‘doktertje’ spelen.

En natuurlijk is het ook gewoon superleuk om even in de huid van een tijger te kruipen en ongegeneerd luid te brullen šŸ˜‰