Tom heeft één maand ouderschapsverlof. Dat wil zeggen dat hij nog twee weken gezellig thuis is. En wat doet Tom als hij tijd te veel heeft… Juist ja, bakken! Hij verwende ons vorige week met deze overheerlijke Dino Mango Sponge Cake! Omdat ik niet de enige ben die daar wild enthousiast van wordt, deel ik hier op vraag het recept:

Nodig:

  • 2 x 110g suiker
  • 2 x 110g boter (kamertemperatuur)
  • 2 x 2 eieren
  • 2 x 1tl vanille-extract
  • 2x 1 snuifje zout
  • 2 x 110g bloem
  • 2 x 6g bakpoeder
  • boterpapier
  • slagroom
  • mango en passievruchten (of iets anders)

Aan de slag

  1. Voor de bovenkant en de onderkant gebruikte Tom éénzelfde springvorm van 20 cm. Leg het boterpapier op de bodem en vet de zijkanten in.
  2. Meng de suiker, boter, eieren, vanille extract, bloem en bakpoeder tot een geheel (niet opkloppen!)
  3. Bak het deeg 20 min op 180°C in een voorverwarmde oven
  4. Doe stap 1 t.e.m. 3 opnieuw
  5. Voor de tussenlaag gebruikte Tom stevige, zelfgeklopte slagroom met schijfjes mango en passievruchten. Maar je kan net zo goed confituur, bananencrème of iets anders gebruiken.
  6. Werk de cake af met bloemsuiker en eventueel een dino 😉

Smakelijk!

Bron: Rutger Bakt