Bron: Andres Quijano

Na drie zwangerschappen kan het allemaal wel wat strakker daar rond mijn navel. Dus vroeg ik een tijdje geleden aan mijn kinesist: wanneer mag ik met sit-ups beginnen? Nooit meer zei ze, het is blijkbaar de slechtste manier om iets aan je buik te doen. Natuurlijk was mijn volgende vraag: wat doe ik dan wel? Ze gaf me de raad een gymbal aan te schaffen, want daarmee kan je op de juiste manier je buikspieren trainen. Ik mocht zo’n gymbal lenen van een vriendin omdat ik nog niet direct tot kopen wou overgaan. Eerst even testen of ik het wel zou volhouden… Niet dus! Dat ding ligt al enkele weken in de veranda en als ik er al 5 keer iets mee gedaan heb, zal het veel zijn…

Maar omdat mijn buikje er maar wat triestig bijhangt, wil ik toch nog even doorzetten en er een maanddoel van maken! Elke dag 5 minuutjes uittrekken voor die buikspieren, dat kan toch niet moeilijk zijn? Omdat ik ook niet te veel hooi op mijn vork wil nemen, zal ik de oefeningen opbouwen:

week 1: 60 oefeningen per dag: 3 reeksen van 20
week 2: 90 oefeningen per dag: 3 reeksen van 30
week 3: 120 oefeningen per dag: 3 reeksen van 40
week 4: 150 oefeningen per dag: 3 reeksen van 50

Elke reeks is een ander soort buikspieroefening die ik geleerd heb van mijn kinesist… Omdat ik geen zin had om foto’s te nemen van mezelf en ik jullie toch wil inspireren (voor moest je zin hebben om mee te doen 😉 ) toon ik hier enkele gelijkaardige oefeningen die ik vond op Pinterest.

Bron: Prevention