Capsule wardrobe

Sinds Marie Kondo één van mijn nieuwe vriendinnen is, droom ik van een capsule wardrobe met enkel stuks waar ik blij van wordt. Regelmatig hou ik grote kuis in mijn kleerkast. Onze dressing is ook niet zo groot én ik moet ze delen met Tom. Daarom word ik ook verplicht om mijn garderobe iet of wat te beperken 😉

Capsule … wat?

“Capsule wardrobe” heeft alles te maken met je kleerkast minimaliseren. Het zorgt niet alleen voor een overzichtelijke kleerkast, maar je kiest ook veel sneller een outfit omdat de keuze beperkt is en de kledingstukken heel doelbewust gekozen zijn (alles past bij elkaar). Het idee is dat je per seizoen maar één keer mag gaan shoppen om max. 37 items te verzamelen in je kleerkast. Je beperkt je tot de basics en dat zorgt voor rust en eenheid in de kleerkast. Minder keuzestress is wel handig tijdens een ochtendrush met drie kinderen denk ik dan 😉

Kledingruil of closet sale

Het lukt me ook steeds beter om afscheid te nemen van kledingstukken. Ik probeer ze wel altijd een zinvolle nieuwe bestemming te geven. Regelmatig organiseer ik een kledingruil of closet sale met vriendinnen. Dat is vooral een goed excuus om gezellig samen wijn te drinken, maar er worden dan toch ook wat kledingstukken doorgegeven en het doet me plezier om te weten dat er iemand anders blij is met mijn kledij. De overschot van die avonden brengen we daarna naar de kringloopwinkel, want ook daar krijgt het zeker en vast een tweede leven.

Personal shopper

Ik kan wel makkelijk afscheid nemen van mijn kleding, maar ik koop ook graag nieuwe kledij, haha! Eén à twee keer per jaar neemt Lies, één van mijn beste vriendinnen, me mee naar ’t Stad (lees: Antwerpen). Ik noem haar ondertussen al mijn personal shopping assistant want ze is echt goed! 🙂 De week voor we op pad gaan, bestudeert ze nauwkeurig mijn Pinterestpagina om te zien welke outfits ik laatst gepind heb. Dan selecteert ze een aantal winkels waar ik sowieso wel iets zal vinden en meestal heeft ze gelijk ook! Tussen het shoppen door lunchen we samen en praten we gezellig bij, een leuke traditie!

Maar wat als je geen personal shopper in je vriendengroep hebt? Of je wil eens helemaal iets nieuws proberen? Dan is er Zalon, een leuk platform waar je jezelf kan verwennen met een box vol verse outfits! Wat het precies wordt, weet je op voorhand niet… Maar je kan wel je wensen en no go’s doorgeven aan een professionele stylist die voor jou aan de slag gaat. En dan alleen maar vol spanning wachten tot het pakketje bij je op de deurmat valt… Hoe cool is da?

Zouden jullie het durven? Of toch liever met vriendinnen gaan shoppen?
Ik vind een combinatie van beiden wel leuk. Want als drukbezette mama heb ik niet altijd de tijd om uitgebreid te gaan shoppen. Ik ga Zalon zeker eens uitproberen voor de feestdagen, lijkt me heel spannend!

Heeft er iemand van jullie al ervaring met Zalon? Let me know 😉