Nieuw bureau

Een tijdje geleden maakten mijn broer en Tom een mooi bureautje voor mijn nieuwe werkplek. De meisjes zagen dat en werden een beetje jaloers 😉 Gelukkig hadden we nog wat hout over en kwam er dus vrij snel ook voor hen een nieuw plekje om huiswerk te maken, te kleuren, te schrijven, te puzzelen, en nog zoveel meer!

Yellow vibes

Het plan was eerst om de houten plank gewoon aan de muur te bevestigen. Maar dat bleek niet stevig genoeg. Daarom trokken de meisjes en ik enkele weken geleden naar Ikea om tafelpoten te kopen. We gingen ook op zoek naar leuke stoelen. Geen klassieke bureaustoelen, maar ze mochten wel een beetje knallen in hun sobere slaapkamer. Daarom vonden we deze gele exemplaartjes perfect! Nog twee bijpassende gele bloempotjes en klaar!

Recyclage in eigen huis

De zwartje bureaulampjes hadden we nog liggen van in ons vorige huis en passen eigenlijk perfect bij hun nieuwe bureau. Het retro-pennenbakje haalde Oma Miek een tijd geleden van haar zolder en dateert nog uit mijn kindertijd! De Domoor-drinkbeker doet dienst als cactusbloempotje en het retro-telraam vond ik in de kringwinkel. Natuurlijk mag de Chiro-poster niet ontbreken en hun spiekpietjesposter van de brave kindjes club 😉

Samen slapen

Onze meisjes delen ondertussen al drie jaar een kamer. En dat gaat goed, heel goed zelfs. ’s Avonds voor ze gaan slapen, krijgen ze samen een verhaaltje (ze mogen om beurten kiezen) en dan vragen ze poeslief of ze nog vijf minuutjes mogen praten. Maar meestal duurt het geen vijf minuten voor ze liggen te slapen 😉 ’s Ochtends horen we ze wel vaak al redelijk vroeg giechelen. Maar de afspraak is dat ze niet voor zeven uur mogen opstaan. Susan heeft nog een slaapwekkertje, maar Lola heeft sinds kort haar eigen digitale wekker.

Aan de muur

Aan de muur hangt een vrolijke slinger die ik ooit kocht voor Pim zijn verjaardag. Het mooie boekenrekje kreeg ik cadeau van een vriendin. En de kleurrijke wereldkaart maakt hun bureautje helemaal af!
Ik twijfelde nog even voor een persoonlijke foto op canvas , maar koos uiteindelijk toch voor de wereldkaart, zo ontdekken ze ineens waar alle dieren vandaan komen (de juf in mij komt dan naar boven, haha)

Nu is de vraag alleen… Hoe lang zal hun bureau zo ordelijk blijven 😉