Onze verkleedkoffer raakt bijna niet meer dicht. Bij elke verjaardag staat er wel één of ander verkleedpak op hun verlanglijstje. En elke keer ze iets nieuws krijgen voor de verkleedkoffer is het feest!

Want als ze na school thuiskomen, rennen ze vaak rechtstreeks naar boven. Ze buigen zich over de koffer en overleggen welk toneeltje ze vandaag zullen spelen. Ook onze kleinste spruit begint zich goed in te mengen in het rollenspel van zijn zussen!

Dus toen carnavalskleding.nl mailde met de vraag of mijn kinderen graag een verkleedpakje wilde kiezen, moest ik niet lang nadenken!
Met drie zaten ze rond mijn laptop om mee te kiezen … Het werd al vrij snel duidelijk dat ze alledrie een superheldenpak wilden. Pim en Susan hadden snel gekozen, bij Lola duurde het iets langer… Want zij wilde vooral een stijlvolle superheldin zijn. Dit roze ninjapak vond ze dan ook ideaal!

Ik vind het niet alleen ongelooflijk schattig om onze kinderen verkleed te zien rondlopen, maar wist je dat het ook goed is voor hun ontwikkeling?

  • Verkleedpartijtjes wakkeren de creativiteit, fantasie en het denkvermogen aan, het stimuleert bijvoorbeeld hun probleemoplossend denken.
  • Door zich te verkleden, leren kinderen zich emotioneel uiten. Ze verplaatsen zich in de situatie van een ander en leren op die manier omgaan met verschillende emoties.
  • Tijdens een rollenspel gaat hun taalontwikkeling er op vooruit.
  • Ook de sociale vaardigheden komen aan bod, zoals bij de rolverdeling: wie is de goeie, wie is de slechte?
  • Tijdens hun toneelspel leren ze ook zorgzaam zijn, denk maar aan de klassieker ‘vadertje en moedertje’ spelen of ‘doktertje’ spelen.

En natuurlijk is het ook gewoon superleuk om even in de huid te kruipen van batman, superman of een échte ninja!
Ik voel me alleszins een pak veiliger met drie superhelden in huis 😉